Psychosomatische fysiotherapie bij kanker

FS Fysio

De psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in problemen waarin lichamelijke klachten en psychische overbelasting samenhangen.

Na de diagnose kanker en de medische behandeling ervan kunnen naast fysieke gevolgen ook problemen in het psychosociale functioneren ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn chronische vermoeidheid, angst en spanning, depressie, posttraumatische stresssymptomen en een verstoord lichaamsbeeld. Deze kunnen uw kwaliteit van leven negatief beïnvloeden en ook na een lange tijd nog problemen geven. 

Psychosomatische fysiotherapie kan helpen bij het leren begrijpen van de ervaren problemen, hoe deze zijn ontstaan en wat u eraan kunt doen. De psychosomatisch fysiotherapeut kan u bijvoorbeeld begeleiden bij ontspannings- en ademhalingsoefeningen en lichaamsgerichte therapie ter bevordering van het lichaamsgevoel en lichaamsacceptatie. 

Onze psychosomatisch fysiotherapeute is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. Hierin werkt zij indien nodig nauw samen met de andere disciplines.